Laat ik me eerst even voorstellen.

Ik ben Josua Hannink, geboren op 7 mei 1984 in Tilburg waar ik nog steeds met veel plezier woon.
Als klein jongetje was ik al gefascineerd door dieren. Niet alleen huisdieren vond ik leuk, maar ook dieren op de (kinder)boerderij, exotische dieren op TV en natuurlijk mijn speelgoed dinosaurussen.
Ik wist dan ook al op de basisschool al dat ik met dieren wilde gaan werken en deze droom is gelukkig uitgekomen.

Nadat ik mijn Havo diploma had gehaald ging in naar het Groenhorst College in Barneveld en daar heb ik de studies dierverzorging management, paraveterinair dierenartsassistent en proefdierkunde artikel 12 gevolgd.
Meteen hierna ben ik in het jaar 2005 begonnen als paraveterinair bij dierenkliniek de Langstraat in Waalwijk, waar ik ook alle bijzondere dieren mee verzorg en behandel… een echte droombaan dus.

Tussendoor heb ik ook nog ruim 2,5 jaar parttime bij een terrariumspeciaalzaak in Tilburg gewerkt waar ik bedrijfsleider was.
Dit was ook erg leuk om te doen, maar in 2010 ben ik samen gaan wonen met mijn vrouw Kim, dus tijd om 55 uur per week te
werken was er niet meer.

Met de reptielenhobby ben ik ook al een tijdje bezig. Na lang overleggen met mijn ouders (zij noemde het zeuren) mocht ik dan eindelijk mijn eerste reptiel uit gaan zoeken. Dit werd een Baardagaam (Pogona vitticeps), omdat mijn ouders slangen toch wel eng vonden, maar niet veel later kwamen er ook 2 anery rode rattenslangen (Elaphe guttata guttata) bij. Hiermee ben ik in aanraking gekomen met genetica en mutaties wat ik nog steeds een hele leuke kant van de hobby vind. Tussendoor heb ik allerlei soorten gehad en me gekweekt, zoals Pantherophis bairdi, Elaphe bimaculata, Gonyosoma jansenii, Elaphe schrencki, Gonyosoma oxycephalum, Heterodon nasicus, Python regius, Eryx colubrinus en Lamprophis fuliginosus, maar uiteindelijk ben ik me vooral toe gaan leggen op Pantherophis guttatus en Boa constrictors.

Wie weet tot snel….